Een stukje geschiedenis

1979

1e generische farmaceutische firma

De onderneming werd in 1979 opgericht door drie Belgische zakenmannen. Omdat merkgeneesmiddelen voortdurend duurder werden en er geen geloofwaardig alternatief bestond voor deze geneesmiddelen, besloten ze een farmaceutische firma op te richten voor ‘generische geneesmiddelen’. Er wachtte hen een titanenwerk, want generische geneesmiddelen waren nog onbekend in België en er bestond nog geen wettelijk kader.

Maar Eurogenerics zette door: dossiers voorbereiden, geneesmiddelen registreren, prijzen aanvragen, terugbetalingen bedingen via de ziekteverzekering en de wetgeving inzake generische geneesmiddelen mee vorm geven. Een intensieve investering, ook op financieel vlak, zodat externe financiële steun van een betrouwbare partner zich opdrong. In 1983 werd Eurogenerics opgenomen in de groep Christiaens Pharma, al bleef de onderneming volledig autonoom werken.

1987

...

1e generische geneesmiddelen

Dankzij deze financiële steun kon Eurogenerics haar inspanningen versnellen. Met als resultaat, de voorstelling van het eerste generisch geneesmiddel in februari 1987.

Op dat moment bevond Eurogenerics zich op een scharnierpunt in haar geschiedenis: de generische geneesmiddelen raakten stilaan bekend bij het Belgische publiek, maar de investeringen bleven enorm.

1991

...

Door de integratie van EG in STADA Arzneimittel AG, een internationale Duitse farmaceutische groep, schakelde de onderneming nog een versnelling hoger en bereikte ze de top van de Belgische markt voor generische geneesmiddelen.

2007

...

Eurogenerics richt een tweede divisie op, nl. NeoCare met een OTC-aanbod.

Vandaag

...

Eurogenerics haalt de kaap van 150 miljoen euro omzet.

Eurogenerics telt intussen meer dan 150 werknemers en produceert het merendeel van haar generische geneesmiddelen in België.

Het bedrijf blijft groeien en investeren in de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen, waardoor de gezondheidskost voor de overheid minder hoog oploopt.